Verdachten aangehouden op A2 na waarschuwingsschoten

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 maart zijn er twee verdachten aangehouden op de A2 nabij Vught. De politie loste tijdens deze aanhouding twee waarschuwingsschoten.

Bedreiging met vuurwapen

Rond half een ‘s nachts ontving de politie een melding over een bedreiging met een vuurwapen. De inzittende van een auto op de A2 bij Hedel zou zijn bedreigd door de inzittenden van een voertuig met een Portugees kenteken. De politie wist dit voertuig kort daarna te lokaliseren bij Vught en bracht het tot stilstand met behulp van meerdere politieauto’s.

Niet opvolgen instructies

De verdachten volgden herhaaldelijk de instructies van de politie niet op. Daarop werden er twee waarschuwingsschoten in de lucht gelost. Vervolgens konden de twee verdachten worden aangehouden. Het betreft hier mannen van 27 uit Haaften en 40 uit Valkenswaard.

Vondst van wapens

In het voertuig van de verdachten werden een mes en pepperspray aangetroffen. Er werd echter geen vuurwapen gevonden. De auto wordt nog verder onderzocht. Ook het gebruik van het vuurwapen door de politie wordt nog getoetst.