Aandacht voor moordzaak Peter van Dongen en straatroof in Eindhoven in Bureau Brabant

10 maanden geleden gepubliceerd

De moordzaak van de 68-jarige Peter van Dongen en een straatroof in Eindhoven worden aankomende maandag belicht in het programma Bureau Brabant.

De zaak Peter van Dongen

Peter van Dongen, een 68-jarige man, werd op 20 mei 2022 bewusteloos aangetroffen naast zijn auto in het buitengebied van Helvoirt nabij het Drongelens Kanaal. Hij werd neergeschoten en overleed later in het ziekenhuis. Het onderzoek is al meer dan een jaar aan de gang en er is veel informatie verzameld. Het onderzoeksteam heeft aangekondigd dat ze op maandag met nieuwe informatie zullen komen. De politie dringt er bij mensen die mogelijk nog niet gedeelde informatie hebben, op aan dit alsnog te doen.

Straatroof in Eindhoven

Een tweede zaak die aandacht krijgt, betreft een straatroof in Eindhoven. Een 28-jarige vrouw werd beroofd van haar handtas waarin al haar spaargeld zat, een bedrag van ongeveer 15.000 euro. Dit gebeurde onder bedreiging van een mes op de Boschdijk in de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 augustus 2023. De dader spoot een bijtende vloeistof in haar gezicht, bedreigde haar met een mes en nam hardhandig haar tas af. De politie heeft een reconstructie van de straatroof gemaakt en toont beelden van de dader.

Bureau Brabant wordt elke maandag vanaf 17.00 uur uitgezonden bij Omroep Brabant en wordt tot en met dinsdagmiddag regelmatig herhaald. De beelden zijn na de uitzending ook online en op diverse social mediakanalen te zien.